čtvrtek 5. listopadu 2009

Veteráni


Možnosti Second Life jsou asi velké. Že SL slouží nejen k zábavě, byznysu, kreativitě a dalším je všeobecně známé, ale jak jsem se dočetl v příspěvku na NWN, dají se dělat i jiné věci. Nabízím vám překlad článku s názvem „US Army Funds Second Life-Based Therapy For Amputees“ (Americká armáda financuje terapii založenou na Second Life pro lidi, kteří mají amputaci). Originál je zde.

Armáda Spojených států amerických financuje Second Life projekt stavby virtuálního terapeutického prostoru pro amputované pod patronátem Telemedicine and Advanced Technology Research Center (TATRC) úřadu US Army's Medical Research and Materiel Command (USAMRMC). V Second Life bude projekt řízen Virtual Ability, neziskovou organizací, která používá SL jako nástroj terapie pro postižené již roky, a Remedy Communication, kanadskou mediální agenturou, jejímž velmi známým představitelem v SL je Dusan Writer.

„Armádní TATRC“, říká mi Dusan, „si bylo vědomo, že virtuální světy pomáhají přilákat lidi dohromady, ať už lidi s handicapem, veterány nebo příležitostné uživatele, a tyto světy jsou stále více používány v terapii a rovnocenné podpoře.“ Tento projekt v Second Life má za cíl vybudovat „globální standard“ pro tuto záležitost. Bude působit v SL již dříve zřízené „Nebrasce“ v systému řešení Behind-the-Firewall.

Poctivě jsem skeptický k tomu, jestli už existuje velký a dlouhodobě fungující trh pro Nebrasku, ale v tomto případě je to perfektní kombinace:

Jak jsem před tím psal, existuje velké množství podpůrných skupin tvořených členskou základnou vojenských veteránů a které již závisí na SL. Jeden podplukovníci věnující se pomoci veteránům řekl, že používání Second Life pro PTSD terapii je „práce když nic jiného“.

„Víte“, říká mi Dusan, „tento projekt se zdá trochu jako projekt snů. Vždy jsem si myslel, že když se zaměříte na komunity, obsahové tvůrce a krativní možnosti v Second Life, tak byste mohli vytvořit věci se stálou a smysluplnou hodnotou. Myslím, že TATRC to také tak cítil: oni chtějí postavit smysluplné a dlouhodobě fungující komunity k podpoře lidí, kteří potřebují místo, kde by se scházeli, stýkali společensky, sdíleli a vyjadřovali se.“

Coral Ducatillon

(Zdroj: New World Notes)

Žádné komentáře:

Okomentovat